Bumperschade, de meest voorkomende autoschade in Nederland

In dit artikel

In dit artikel

Wist u dat bijna de helft van de automobilisten in Nederland weleens autoschade aan de bumper heeft gehad? Bij Profix kijken we er niet gek van op, de bumper is namelijk bedoeld om bij een kleine aanrijding de eerste klap op te vangen en daarmee de rest van de auto te beschermen. Een essentieel onderdeel van de auto dus.

Bumperschade kan variëren van lichte krassen tot deuken en scheuren. Hoewel het misschien niet zo ernstig kan lijken, kan het negeren van bumperschade leiden tot grotere problemen. Afhankelijk van de ernst van de schade, zijn er verschillende manieren hoe wij u kunnen helpen uw bumper te repareren.

Kleine schade

Wanneer u kleine schade heeft aan uw bumper kan dit eenvoudig hersteld worden door middel van spotrepair. Dit is een reparatie- en spuittechniek die qua kosten lager ligt dan traditioneel schadeherstel. Door middel van spotrepair kunnen kleine beschadigingen worden hersteld als nieuw. De methode is effectief op schades ten grootte van ongeveer één A4-papier.

Grote schade

Wanneer de bumper grote schade heeft opgelopen moet de bumper volledig hersteld of vervangen worden. Het is verstandig om de bumper zo snel mogelijk te laten repareren, zodat hij zijn functie behoudt en de rest van de auto weer optimaal kan beschermen. Daarnaast is het ook van belang dat eventuele sensoren, na herstel of vervangen van de bumper, gekalibreerd worden. Hierdoor blijft de auto goed functioneren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Profix Schadeherstel kunt u terecht voor het herstellen van uw bumper. Krassen, deuken, scheuren of vervanging, wij zorgen ervoor dat uw bumper weer optimaal functioneert. Neem gerust contact met ons op om de schade te laten beoordelen. Wij gaan altijd op zoek naar de best passende methode voor het herstellen van uw bumper.

→ Meer informatie over het herstel van uw bumper

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.