Steenslag herstellen

Niet mooi én schadelijk

Als u veel onderweg bent met de auto, is de kans groot dat u te maken krijgt met steenslag. Steenslag is een veelvoorkomende vorm van schade aan de autolak, veroorzaakt door opspattende steentjes. Het ziet er niet mooi uit, maar het kan ook nog eens schadelijk zijn voor het plaatwerk en de ruiten van de auto.

Wanneer steentjes opspatten tijdens het rijden, kunnen deze kleine krassen en putjes in de autolak veroorzaken. De opspattende steentjes worden voornamelijk veroorzaakt door rijdend verkeer. Losse stukjes asfalt en kleine steentjes worden omhoog geslingerd wanneer een auto er overheen rijdt. Dit gebeurt vooral op net geasfalteerde wegen of na een vorstperiode, wanneer het asfalt extra kwetsbaar is.

 

Naast schade aan het plaatwerk kan steenslag ook zorgen voor een sterretje in de autoruit. Dit kan gevaarlijk zijn omdat het de zichtbaarheid kan belemmeren en kan leiden tot verdere scheuren in de ruit. Het is dus belangrijk om de steenslag zo snel mogelijk te laten repareren. Als deze beschadigingen niet worden behandeld, kan dit leiden tot roestvorming in het plaatwerk van de auto. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot ernstige schade en hogere reparatiekosten.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om steenslag te voorkomen en te behandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een beschermende folie op de kwetsbare delen van de auto, zoals de motorkap, de grille en de spiegels. Als er toch schade is ontstaan, kan deze vaak gerepareerd worden door middel van spotrepair of het vervangen van de beschadigde onderdelen.

Het is belangrijk om de steenslag serieus te nemen en tijdig te laten repareren om verdere schade te voorkomen. Wij van Profix Schadeherstel zijn er om dit voor u op te lossen en te repareren.

Bij Profix Schadeherstel helpen we u graag bij het herstellen van steenslag op uw auto. Wij beschikken over de juiste technieken en expertise om de auto weer strak aan u op te leveren.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.