Verwijderen van krassen

In de verschillende laklagen

Elke auto krijgt vroeg of laat een keer krassen op de laklaag. Deze krassen kunnen voorkomen in de verschillende laklagen van de auto. Er zijn oppervlakkige krassen die in de bovenste blanke lak of kleurlak zitten. En er zijn diepere krassen, die zelfs tot op de grondlaag kunnen zitten.

De verschillende dieptes van de krassen, zorgen dus voor verschillende manieren om het te kunnen herstellen. Het herstel hangt af van hoe diep de kras zit. Oppervlakkige krassen zijn gemakkelijk te herstellen door de auto te polijsten of door middel van spotrepair. 

Als de krassen dieper zitten, kan het zijn dat er roest gaat vormen op de beschadigde plekken. Het metaal van de auto is namelijk niet bestand tegen bepaalde weersomstandigheden.

Deze roest gaat op den duur inwerken op het plaatwerk, waardoor er nog meer schade kan ontstaan aan uw auto. Om dit te herstellen moet de aangedane plek opnieuw geschuurd en gespoten worden. Profix Schadeherstel heeft de nodige expertise in huis om uw auto weer strak aan u op te leveren.

De verschillende laklagen van de auto:

- Het begint met het metaal van de carrosserie zelf;
- Op het metaal zit een laag grondverf, dit voorkomt dat het metaal gaat roesten;
- Bovenop de grondverf, zitten een aantal lagen kleurlak;
- Over de kleurlak zit vaak nog een laag blanke lak.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.