Auto's uitdeuken

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Voor u het weet heeft uw auto een deuk opgelopen. Of het nu gaat om een kleine kras of een aanzienlijke deuk met lakschade, het is altijd verstandig om deze onvolkomenheden te laten herstellen. Zelfs bij ogenschijnlijk kleine deuken kan er onderliggende schade zijn en als de grondlaag is aangetast kan roestvorming optreden. Roest kan zich op den duur in het plaatwerk vreten, wat leidt tot meer schade aan uw auto. Dat is natuurlijk zonde, want tegenwoordig is het vrij eenvoudig om deuken te verhelpen.

Er bestaan verschillende methoden voor het herstellen van deuken, afhankelijk van de grootte en aard van de beschadiging. Kleine deuken zonder lakschade kunnen vaak eenvoudig worden hersteld zonder de auto opnieuw te spuiten, op voorwaarde dat de lak niet is weggesprongen. Deze methode is niet alleen effectief, maar ook kostenefficiënt. In het geval van grotere deuken kan het echter noodzakelijk zijn om het beschadigde deel te vervangen of te repareren, gevolgd door een nieuwe laklaag. Houd er rekening mee dat deze methode aanzienlijk duurder is.

Wij adviseren om deuken in uw auto altijd te laten herstellen. Niet alleen omdat een deuk cosmetisch gezien storend kan zijn, maar ook omdat het van invloed is op de waarde van de auto. Als u van plan bent om uw auto te verkopen, kan het verstandig zijn om de deuk te laten repareren zodat de waarde van uw auto behouden blijft.

Komt u op afspraak? Dan is het bij ons zelfs mogelijk om de schade te laten herstellen, terwijl u geniet van een kopje koffie of thee. Bovendien bieden we vervangend vervoer aan, zodat u zonder zorgen uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten terwijl wij uw schade professioneel herstellen.

Bij Profix Schadeherstel is het mogelijk om uw auto te laten uitdeuken. Of het nu gaat om een deuk met of zonder lakschade, Profix regelt het voor u. U kunt hiervoor het best even contact met ons opnemen. Wij kunnen dan de schade beoordelen en de best passende methode kiezen voor het herstellen van de schade.

Veelgestelde vragen over het uitdeuken van auto's

Het uitdeuken van auto’s is een reparatietechniek waarbij deuken en beschadigingen aan de carrosserie van een auto worden hersteld zonder dat er onderdelen worden vervangen.
Het uitdeuken van auto’s kan worden gebruikt om verschillende soorten deuken te herstellen, zoals parkeerdeuken, hagelschade, deuken veroorzaakt door kleine botsingen en meer.
Enkele voordelen van het uitdeuken van auto’s zijn kostenbesparing ten opzichte van het vervangen van onderdelen, behoud van de originele lak, snellere reparatietijden en het behoud van de waarde van de auto.
Nee, niet elke deuk kan worden uitgedeukt. De geschiktheid hangt af van de grootte, locatie en ernst van de deuk.
Bij het uitdeuken van auto’s wordt gebruikgemaakt van speciale gereedschappen en technieken. De reparateur kan druk uitoefenen op de deuk van binnenuit om deze geleidelijk terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm.

Dit hangt af van uw verzekeringspolis. Sommige verzekeraars dekken de kosten voor het uitdeuken van auto’s als onderdeel van hun dekking voor schade aan auto’s.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.