Lakschade herstellen

Wat is lakschade?

Lakschade verwijst naar schade aan de verflaag van een voertuig die kan optreden als gevolg van verschillende factoren. Onder lakschade vallen krassen, deuken, verkleuring, corrosie en andere vormen van beschadiging van de buitenste laklaag. Deze schade kan zowel de esthetische aantrekkingskracht van het voertuig verminderen als de beschermende functie van de lak aantasten, waardoor het onderliggende metaal vatbaar kan worden voor roest en verdere slijtage. Het herstellen van lakschade is essentieel om de visuele uitstraling van het voertuig te herstellen en de duurzaamheid ervan te behouden.

Niet te voorkomen

Elke auto krijgt vroeg of laat een keer lakschade, dat is helaas niet te voorkomen. Gelukkig is lakschade wel goed te herstellen. Er zijn verschillende soorten lakschades, die op verschillende manieren ontstaan en hersteld moeten worden.

Lakschade kan ontstaan door bijvoorbeeld krassen. Dit kan gaan om een oppervlakkige kras of een diepe kras, die al op de grondlaag zit. Oppervlakkige krassen zijn makkelijk te herstellen, door bijvoorbeeld de auto te polijsten. Bij een diepere kras moet de aangedane plek geschuurd en gespoten worden. Dit is belangrijk om roestvorming te voorkomen.

Profix Schadeherstel - Lakschade

Veelvoorkomende lakschade

Lakschade kan ook ontstaan door zand, een veelvoorkomende oorzaak. Zand kan schade veroorzaken tijdens het rijden of het wassen van de auto. Krassen die ontstaan tijdens het wassen van de auto noemen we swirls. Deze krassen zijn gemakkelijk te herstellen door de auto te polijsten.

Dan is er nog lakschade door erosie. Erosie is slijtage van de bovenste laklaag van de auto. Dit kan worden veroorzaakt door steentjes, vogelpoep of strooizout. Ook dit is niet te voorkomen, maar u kunt wel een aantal dingen doen om het te verminderen. Zo is het belangrijk om de auto goed schoon te houden en tijdens het wassen gebruik te maken van een microvezeldoek. Het gebruik van een spons kan juist krassen veroorzaken, omdat er vuilresten in een spons blijven hangen.

Om uw auto weer te laten stralen, kunt u de auto laten polijsten. Diepere lakschade kan hersteld worden door middel van spotrepair. Profix Schadeherstel helpt u graag bij het herstellen van lakschade op uw auto.

Veelgestelde vragen over lakschade

Lakschade verwijst naar schade aan de buitenste verflaag van een voertuig. Onder lakschade vallen onder andere krassen, deuken, verkleuring en corrosie.
Veelvoorkomende oorzaken van lakschade zijn ongevallen, steenslag, slechte weersomstandigheden, blootstelling aan UV-straling, en corrosie.
Het herstellen van lakschade is belangrijk om de visuele uitstraling van het voertuig te behouden en om te voorkomen dat het onderliggende metaal wordt aangetast door roest en verdere slijtage.
Professionele lakschadereparatie omvat het voorbereiden van het beschadigde oppervlak, het aanbrengen van nieuwe lak en het afwerken om een egaal resultaat te bereiken.
De kosten variëren afhankelijk van de ernst van de schade en de benodigde reparatiewerkzaamheden. Neem voor een precieze prijsindicatie contact met ons op.

Dit kan variëren op basis van uw verzekeringspolis en de oorzaak van de lakschade. Raadpleeg uw verzekeringsmaatschappij voor details over de dekking.

Ja, onbehandelde lakschade kan leiden tot roestvorming en verdere slijtage van het voertuig, wat de kosten van reparatie uiteindelijk kan verhogen.
Om lakschade te voorkomen is het belangrijk om situaties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Zorg dat u veilig parkeert en onderhoudt regelmatig de lak van uw auto.
Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.