Lakschade herstellen

Niet te voorkomen

Elke auto krijgt vroeg of laat een keer lakschade, dat is helaas niet te voorkomen. Gelukkig is lakschade wel goed te herstellen. Er zijn verschillende soorten lakschades, die op verschillende manieren ontstaan en hersteld moeten worden.

Lakschade kan ontstaan door bijvoorbeeld krassen. Dit kan gaan om een oppervlakkige kras of een diepe kras, die al op de grondlaag zit. Oppervlakkige krassen zijn makkelijk te herstellen, door bijvoorbeeld de auto te polijsten. Bij een diepere kras moet de aangedane plek geschuurd en gespoten worden. Dit is belangrijk om roestvorming te voorkomen.

Profix Schadeherstel - Lakschade

Veelvoorkomende schade

Lakschade kan ook ontstaan door zand, een veelvoorkomende oorzaak. Zand kan schade veroorzaken tijdens het rijden of het wassen van de auto. Krassen die ontstaan tijdens het wassen van de auto noemen we swirls. Deze krassen zijn gemakkelijk te herstellen door de auto te polijsten.

Dan is er nog lakschade door erosie. Erosie is slijtage van de bovenste laklaag van de auto. Dit kan worden veroorzaakt door steentjes, vogelpoep of strooizout. Ook dit is niet te voorkomen, maar u kunt wel een aantal dingen doen om het te verminderen. Zo is het belangrijk om de auto goed schoon te houden en tijdens het wassen gebruik te maken van een microvezeldoek. Het gebruik van een spons kan juist krassen veroorzaken, omdat er vuilresten in een spons blijven hangen.

Om uw auto weer te laten stralen, kunt u de auto laten polijsten. Diepere lakschade kan hersteld worden door middel van spotrepair. Profix Schadeherstel helpt u graag bij het herstellen van lakschade op uw auto.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.