Auto spuiten

De laatste stap

Spuiten is de laatste stap van het schadeherstelproces. Als de schade aan uw auto helemaal is hersteld, kan de auto worden gespoten. Bij Profix Schadeherstel streven we naar perfectie, waarbij onze vakmensen expertise combineren met geavanceerde technologie. We investeren in duurzame, hoogwaardige lakken en garanderen dat uw auto na het zorgvuldige spuitproces in optimale staat verkeert. Wij maken gebruik van milieuvriendelijke lak op basis van water. Ons kleurenbestand bestaat uit ontelbaar veel kleuren, zodat wij iedere kleur kunnen maken. Ook die van uw auto. Zo kunnen wij garanderen dat u geen kleurverschil ziet en uw auto er weer als nieuw uitziet.

Het spuiten van de auto is een nauwkeurig proces waarbij de auto eerst zorgvuldig wordt voorbereid. Dit houdt in dat alle beschadigde onderdelen worden hersteld en dat de auto wordt geschuurd en ontvet. Vervolgens wordt de auto afgeplakt om te voorkomen dat er lak op delen van de auto terechtkomt die niet gespoten hoeven te worden.

Voordat we beginnen met het spuiten, wordt de lak eerst grondig gemengd en getest om de juiste kleur te krijgen. Het spuiten gebeurt in een speciaal ingerichte spuitcabine om een optimale omgeving te creëren voor het spuiten van de auto. Hierbij wordt gebruikgemaakt van professionele spuitapparatuur en beschermende kleding.

Na het spuiten wordt de auto gecontroleerd op eventuele oneffenheden en wordt de lak gedroogd in een speciale droogcabine. Vervolgens wordt de afplakband verwijderd en wordt de auto gepolijst zodat de auto een mooie glans krijgt.

Het spuiten van de auto is een belangrijk onderdeel van het schadeherstelproces en heeft veel invloed op het eindresultaat. Bij Profix Schadeherstel kunt u erop vertrouwen dat uw auto met zorg en vakmanschap wordt behandeld en dat de lak er na het spuiten weer als nieuw uitziet.

Heeft u schade aan uw auto en wilt u dit herstellen? Neem dan contact met ons op via info@profixschadeherstel.nl of bel naar 0547 - 26 27 99.

Veelgestelde vragen over het spuiten van auto's

Het spuiten van een auto is een proces waarbij de buitenkant van een auto wordt voorzien van een nieuwe verflaag. Het doel is om de esthetiek te verbeteren of schade te herstellen.
U kunt overwegen om uw auto te laten spuiten als de lak is verweerd, beschadigd is door krassen of deuken of als u de kleur van uw auto wilt veranderen.
Het spuiten van een auto omvat meestal het voorbereiden van het oppervlak, schuren, primer aanbrengen, de laklaag aanbrengen en tenslotte het aanbrengen van een blanke laklaag voor bescherming en glans.

De kosten voor het spuiten van een auto variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de auto, de gewenste kleur en afwerking en de staat van de huidige lak. De kosten variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Neem voor een prijsindicatie contact met ons op.

Het spuiten van een auto is een complex proces dat speciale apparatuur en ervaring vereist. Het wordt meestal aanbevolen om dit aan professionals over te laten om een professioneel resultaat te garanderen.

Nee, dat is niet nodig. Kleine krassen kunnen vaak worden hersteld zonder een volledige autospray. Er zijn methoden zoals spotrepair en polijsten die kunnen helpen om kleine krassen te verwijderen zonder de hele auto te spuiten.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.