Afhandeling van total loss schades

Twee manieren
total loss

Soms is het niet meer mogelijk om de schade aan een auto te herstellen. Bijvoorbeeld als de auto ernstige brand- of waterschade heeft, of als de carrosserie of het chassis ernstig is vervormd. Het kan ook zijn dat de auto helemaal niet meer aanwezig is, door bijvoorbeeld diefstal.

Een auto wordt dan technisch total loss verklaard. Een auto kan ook economisch total loss zijn. De reparatiekosten liggen dan hoger dan de (dag)waarde van de auto.

Doe er afstand van

Als uw auto technisch total loss is, zult u er afstand van moeten doen. U krijgt dan een vrijwaringsbewijs en het chassisnummer van de auto wordt vernietigd. Als uw auto economisch total loss is, dan zijn er meerdere opties. U kunt ermee blijven doorrijden, een deel van de schade laten herstellen, de auto laten opkopen of inruilen bij het kopen van een nieuwe auto.

Als uw auto total loss is, dan is dat al ingrijpend genoeg. Profix Schadeherstel staat voor u klaar voor de afhandeling van de total loss schade. Wij brengen de schade van de auto in kaart en nemen deze informatie op in een expertiserapport. Ook nemen we het papierwerk, de verzekering en alles wat erbij komt kijken van u uit handen. Zo hoeft u zich daar in ieder geval al geen zorgen meer over te maken.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.