Afhandeling van total loss schades

Twee manieren
total loss

Soms bereikt een voertuig een punt waarop herstel niet meer mogelijk is. Dit kan te wijten zijn aan ernstige schade door brand, water of als de carrosserie of het chassis aanzienlijk vervormd is. In sommige gevallen kan de auto zelfs volledig verdwenen zijn, bijvoorbeeld door diefstal.

Er zijn twee categorieën van total loss: technisch total loss en economisch total loss. Technisch total loss wordt vastgesteld wanneer het voertuig niet meer te herstellen is. Dit resulteert in het verkrijgen van een vrijwaringsbewijs en de vernietiging van het chassisnummer. Aan de andere kant kan een auto economisch total loss worden verklaard wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de (dag)waarde van het voertuig.

Doe er afstand van

Wanneer uw auto technisch total loss is, is het noodzakelijk om er afstand van te doen. Dit betekent dat u een vrijwaringsbewijs ontvangt en het chassisnummer van de auto wordt vernietigd. In het geval van economisch total loss zijn er verschillende opties beschikbaar. U kunt ervoor kiezen om ermee door te blijven rijden, een deel van de schade te laten herstellen, de auto te laten opkopen of in te ruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Het nemen van beslissingen over een total loss situatie vereist een zorgvuldige overweging van zowel technische als economische factoren. Ongeacht de omstandigheden is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de beschikbare opties en de beste keuze te maken op basis van uw individuele situatie.

Als uw auto total loss is, dan is dat al ingrijpend genoeg. Profix Schadeherstel staat voor u klaar voor de afhandeling van de total loss schade. Wij brengen de schade van de auto in kaart en nemen deze informatie op in een expertiserapport. Ook nemen we het papierwerk, de verzekering en alles wat erbij komt kijken van u uit handen. Zo hoeft u zich daar in ieder geval al geen zorgen meer over te maken.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.