Hagelschade na vakantie

In dit artikel

In dit artikel

Enorme hagelschade, u ziet het momenteel steeds vaker voorbij komen door noodweer in verschillende populaire vakantiebestemmingen. Deze grote hoeveelheid hagel zorgt voor serieuze autoschade bij veel (Nederlandse) vakantiegangers. In deze blog delen wij wat u moet doen bij hagelschade na vakantie en hoe u dit kunt regelen met uw verzekeraar.

Wat te doen bij hagelschade na vakantie?

Als uw auto hagelschade heeft opgelopen, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De eerste stap is om foto’s te maken van de schade. Deze foto’s kunt u later gebruiken om uw claim in te dienen bij uw verzekeraar.

De volgende stap is om uw auto naar een schadeherstelbedrijf te brengen. Het schadeherstelbedrijf kan de hagelschade herstellen. Vooraf zullen zij de schade beoordelen en u een offerte geven voor de reparatiekosten.

Als u een allrisk verzekering heeft, dan is de hagelschade gedekt. U hoeft dan alleen het eigen risico te betalen. Hebt u een WA-verzekering, dan is de hagelschade niet gedekt. U moet dan zelf de reparatiekosten betalen.

Schade verhalen op uw verzekeraar

Als uw auto hagelschade heeft opgelopen, kunt u de schade, afhankelijk van uw verzekering, verhalen op uw verzekeraar. Hiervoor moet u een schademelding indienen bij uw verzekeraar. In de schademelding moet u de volgende informatie vermelden:

  • Uw naam en adres
  • Het kenteken van uw auto
  • De datum en tijd van het ongeval
  • De locatie van het ongeval
  • Een beschrijving van de schade
  • Foto’s van de schade

Na ontvangst van uw schademelding zal uw verzekeraar de schade beoordelen. Als de schade wordt geaccepteerd, dan zal uw verzekeraar de reparatiekosten vergoeden.

Tips om hagelschade op vakantie te voorkomen

Hagelschade kan erg prijzig zijn en wilt u in de toekomst uiteraard het liefst voorkomen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om hagelschade te voorkomen:

  • Parkeer uw auto onder een overdekte locatie. Heeft u geen garage of carport ter beschikking? Parkeer uw auto dan in een openbare garage zodra er noodweer voorspeld wordt.
  • Koop voor uw auto een beschermhoes tegen hagel. Deze oplossing is een investering en kan u in de toekomst geld besparen. Een beschermhoes zorgt ervoor dat uw auto beschermd is tegen hagel en ook nog eens schoon en droog blijft.
  • Zorg ervoor dat u allrisk verzekerd bent. Door een allrisk verzekering af te sluiten bent u zowel verzekerd tegen hagelschade als andere veel voorkomende schades aan uw auto.
Profix Schadeherstel & Autoservice - Marc Schoenmaker

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marc Schoenmaker via m.schoenmaker@munsterhuis.nl voor meer informatie.

Schade afspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.