Profix Autoservice - Logo

3 tips om uw auto voor te bereiden op de herfst

In dit artikel

In dit artikel

De herfst is officieel begonnen. Het wordt weer vroeger donker en de temperatuur daalt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties tijdens het autorijden. Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken, volgen hier 3 tips om uw auto klaar te stomen voor de herfst.

Zorg voor schone ramen

Vieze ramen verslechteren uw zicht. Bij een laagstaande zon kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Maak daarom geregeld uw ramen van binnen en buiten schoon. Controleer daarnaast of u voldoende ruitensproeiervloeistof en antivriesmiddel in uw voertuig heeft en vul zo nodig bij. We raden aan om altijd een zonnebril met polariserende glazen in uw auto te hebben. Zo kunt u beter zien als de zon laag staat.

Maak optimaal gebruik van uw verlichting

Vaak zet men de koplampen pas aan wanneer het al donker is. In de herfst is het een goed idee om de lichten aan te doen, zelfs als het buiten nog licht is. Zo bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Zorg ervoor dat de verlichting van uw auto altijd schoon is. Alleen zo haalt u het maximale uit uw verlichting. Autolichten kunnen door de kou zomaar uitvallen. Leg daarom altijd een reservelamp in uw auto en vervang kapotte lampen direct.

Zet winterbanden onder uw auto

Bij een temperatuur onder de 7℃ adviseren wij om winterbanden onder uw auto te zetten. Dit type banden zijn speciaal ontworpen voor natte, gladde en besneeuwde wegen. Winterbanden garanderen een kortere remweg, een betere wegligging en een betere grip. Een must bij vorst en bij wegen die bedekt zijn met gevallen bladeren. 

Uw auto herfstklaar laten maken door Profix Autoservice? Plan direct een afspraak in of neem contact met ons op.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Marc Schoenmaker

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marc Schoenmaker via m.schoenmaker@munsterhuis.nl voor meer informatie.

Serviceafspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.