Profix Autoservice - Logo

Bandenservice

Om de veiligheid van jouw auto te vergroten en het brandstofverbruik te optimaliseren is het van belang dat je de juiste banden onder je auto hebt zitten. Bij Profix kunnen wij de banden van uw auto eenvoudig vervangen.

Zomerbanden
Zomerbanden gebruik je bij een temperatuur van boven de 7°. In de zomer is deze band goed bestand tegen de hitte van het asfalt. De banden worden zachter door de hitte van het asfalt, door het profiel van de zomerbanden hebben zij een extra goede grip en betere acceleratie.

Winterbanden
Winterbanden gebruik je bij een temperatuur van onder de 7°. Winterbanden zijn het best bestand tegen natte, gladde en besneeuwde wegen. Bij deze winterse temperaturen zorgt deze band voor een betere wegligging, kortere remweg en verbeterde grip. De winterbanden zijn te herkennen aan het sneeuwvlokje die aangegeven staat op de band of aan de letter M+S, wat staat voor modder en sneeuw.

All-season banden                                                                  All-season banden kunnen in tegenstelling tot zomer- en winterbanden het hele seizoen gebruikt worden. Het profiel is een mix tussen het profiel van de zomer- en winterbanden. In Nederland komen all-season banden goed van pas. Ga je echter naar extreem warme of koude landen zijn all-season banden niet aan te raden.

Bandenopslag
Bent u opzoek naar een plek waar u uw banden kunt bewaren? Wij bieden de mogelijkheid om uw banden op te slaan in onze opslag. Bespaar ruimte thuis en zorg ervoor dat de banden alvast klaarliggen voor uw volgende bandenwissel.

Uitlijnen
Het uitlijnen van uw auto is van belang voor de wegligging, brandstofgebruik en slijtage van de banden. Het is onveilig als uw banden niet goed zijn uitgelijnd en kunnen zorgen voor onnodige schade. Wij raden u aan de uitlijning van uw auto te laten controleren wanneer:

  • Het sturen erg zwaar of juist enorm licht gaat
  • Uw auto een afwijking naar links of rechts heeft
  • Uw auto teveel brandstof gebruikt
 
Naast de bovenstaande redenen raden wij het aan de uitlijning van uw auto jaarlijks of elke 20.000 km te laten controleren.  
Profix Schadeherstel - Velgen herstellen
Profix Schadeherstel - Velgen repareren

Balanceren
Mocht het gewicht tussen de banden niet gelijk verdeeld zijn raken de banden uit balans. Dit kan zorgen voor een trillend stuur waar u als bestuurder last van kan krijgen. Daarnaast is het ook erg slecht voor uw banden. U moet uw banden balanceren wanneer:

  • Uw stuur beweegt wanneer u op gemiddelde snelheid rijdt. 
  • Uw stuur en interieur trilt wanneer u op hoge snelheid rijdt. 
Wij balanceren uw banden op precieze wijze waardoor u weer soepel de weg op gaat. 

Bent u opzoek naar nieuwe banden, wilt u uw auto voorzien van andere banden of wilt u uw banden laten uitlijnen of balanceren? Neem dan contact met ons op via info@profixschadeherstel.nl of bel naar 0547 - 26 27 99.

Benieuwd welke diensten we nog meer aanbieden? Bekijk het hier!

Serviceafspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.