Profix Autoservice - Logo

5 tips om uw auto zomerklaar te maken

In dit artikel

In dit artikel

Weersomstandigheden kunnen een grote invloed uitoefenen op uw auto. Het is belangrijk om uw auto zomerklaar te maken. Of u nu in Nederland blijft of naar het buitenland afreist. Een goede voorbereiding kan een hoop narigheid en kosten besparen. In deze blog delen wij 5 tips om uw auto klaar te maken voor de zomer.

1. Wissel de banden om naar zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7℃ wordt geadviseerd om zomerbanden onder uw auto te zetten. Zomerbanden worden gemaakt van stevig rubber dat goed tegen warm asfalt kan. Dit type banden hebben een profiel dat 7 millimeter diep is. Hierdoor geven deze goede grip en een optimale acceleratie bij warme temperaturen. 

2. Controleer de vloeistoffen

Voordat de zomer begint, is het belangrijk om te controleren of de vloeistoffen op peil zijn. Denk hierbij aan de koelvloeistof, de motorolie en de ruitensproeiervloeistof. Met name de koelvloeistof speelt in de zomer een belangrijke rol. Deze zorgt er namelijk voor dat uw auto op de gewenste temperatuur blijft. Zo wordt er voorkomen dat de motor overhit raakt.

3. Kijk de airco na

Niets is vervelender dan met hoge temperaturen in een warme auto zitten. Kijk daarom voor de zomer de airco van uw auto na en laat deze indien nodig reinigen. 

4. Check de bandenspanning

Op zomerse dagen kan de temperatuur van asfalt flink oplopen. Wanneer uw banden een lage bandenspanning hebben, neemt de kans op een klapband toe. Controleer daarom altijd tijdig de bandenspanning en voeg indien nodig lucht toe.

5. Laat de remmen nakijken

In het najaar en de winter maakt u als gevolg van gladde wegen veel gebruik van uw remmen. Om te garanderen dat uw remmen in een goede conditie zijn, is het belangrijk om deze na de winter te laten controleren. Hiermee kunt u de kans op ongelukken en hoge kosten verkleinen.

Mocht u meer informatie willen over het zomerklaar maken van uw auto? Neem dan contact met ons op via info@profixschadeherstel.nl of bel naar 0547 – 26 27 99.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Marc Schoenmaker

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marc Schoenmaker via m.schoenmaker@munsterhuis.nl voor meer informatie.

Serviceafspraak maken?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.