Profix Schadeherstel & Autoservice - Logo Bedrijfswagens zwart

Financieringen

Een geschikte oplossing voor uw situatie

Profix Bedrijfswagens biedt diverse mogelijkheden voor het leasen en financieren van uw bedrijfswagen. Wij werken samen met u om een geschikte oplossing te vinden die past bij uw specifieke situatie en uw behoeften op de lange termijn. Zo vinden we een financieringsvorm die bij u past en kunt u de komende jaren vooruit.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Bedrijfswagens
Profix Schadeherstel & Autoservice - Bedrijfswagen

Operational lease

Bij Profix Bedrijfswagens kunt u kiezen uit verschillende leasevormen voor uw bedrijfswagen. Een veelgebruikte optie is operational lease. Hierbij betaalt u het investeringsbedrag in termijnen af. Bij full operational lease worden alle kosten rondom de bedrijfswagen in het leasebedrag meegenomen. Dit houdt in dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kosten voor onderhoud, reparaties, schade, vervangend vervoer en motorrijtuigenbelasting. De leasemaatschappij dekt deze kosten voor u, waardoor u volledig ontzorgd wordt.

Bovendien heeft operational lease nog een ander voordeel: de bedrijfswagen komt niet op uw bedrijfsbalans te staan. Dit betekent dat het leasen van de auto geen effect heeft op uw liquiditeit en solvabiliteit en uw werkkapitaal onaangetast blijft. Aan het einde van de leaseperiode gaat de leaseauto terug naar de leasemaatschappij. In sommige gevallen is het echter wel mogelijk om de auto over te nemen. Zo heeft u aan het einde van de rit de mogelijkheid om eigenaar te worden van de bedrijfswagen.

Het leasebedrag dat u betaalt bij operational lease wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de bedrijfswagen zelf, de looptijd van de lease en de verwachte kilometers. Op basis van deze factoren wordt het maandbedrag vastgesteld. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken welke mogelijkheden het beste aansluiten op uw specifieke situatie en behoeften.

Financial lease

Financial lease is een interessante leasevorm voor ondernemers die het volledige eigendom van hun bedrijfswagen willen verkrijgen. Bij financial lease wordt het voertuig op afbetaling gekocht en in termijnen terugbetaald. Bij deze leasevorm is de lessee economisch eigenaar, wat betekent dat hij/zij verantwoordelijk is voor het onderhoud, de reparaties, de schade, het vervangend vervoer en de motorrijtuigenbelasting. Aan het einde van de leaseperiode wordt de lessee de volledige eigenaar van het voertuig en heeft hij/zij de keuze om het voertuig te behouden of te verkopen.

Een groot voordeel van financial lease is dat het fiscale voordelen biedt, zoals versneld afschrijven en investeringsaftrek. Hierdoor kan de ondernemer profiteren van belastingvoordelen en zijn of haar financiële situatie verbeteren. Daarnaast kan financial lease ook interessant zijn voor ondernemers die graag een nieuwe bedrijfswagen willen aanschaffen, maar niet het volledige bedrag in één keer willen betalen. Met financial lease wordt het investeringsbedrag namelijk in termijnen terugbetaald, waardoor er meer financiële ruimte overblijft voor andere bedrijfsinvesteringen.
Wilt u meer informatie over financial lease of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met Profix Bedrijfswagens. Onze deskundige medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste financieringsvorm die aansluit op uw situatie.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Wagen