Profix Schadeherstel & Autoservice - Logo Bedrijfswagens zwart

Financieringen

Een geschikte oplossing voor uw situatie

Profix Bedrijfswagens biedt verschillende mogelijkheden voor het leasen en financieren van uw bedrijfswagen. Wij kijken graag samen met u naar een geschikte oplossing die aansluit op uw situatie. Zo vinden we een financieringsvorm die bij u past en kunt u de komende jaren vooruit.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Bedrijfswagens
Profix Schadeherstel & Autoservice - Bedrijfswagen

Operational lease

Bij operational lease los je het investeringsbedrag in termijnen af. Dit is de meest voorkomende leasevorm. Bij full operational lease zijn alle kosten rondom de bedrijfswagen opgenomen in het leasebedrag. Dit betekent dat de kosten voor onderhoud, reparaties, schade, vervangend vervoer en motorrijtuigenbelasting gedekt worden door de leasemaatschappij. Het leasebedrag wordt bepaald op basis van de bedrijfswagen, de looptijd en de verwachte kilometers. Bij operational lease komt de bedrijfswagen niet op uw bedrijfsbalans te staan. Hierdoor heeft het leasen geen effect op uw liquiditeit en solvabiliteit en blijft het werkkapitaal intact. Aan het einde van de leaseperiode gaat de leaseauto terug naar de maatschappij. In veel gevallen is het wel mogelijk om de auto over te nemen.

Financial lease

Financial lease is een leasevorm waarbij een voertuig op afbetaling wordt gekocht. De investering wordt in termijnen terugbetaald. Bij deze leasevorm is de lessee economisch eigenaar. Hierdoor komen de kosten voor onderhoud, reparaties, schade, vervangend vervoer en motorrijtuigenbelasting voor eigen rekening. Aan het einde van de leaseperiode wordt de lessee volledig eigenaar over het voertuig. Financial lease biedt verschillende fiscale voordelen zoals versneld afschrijven en investeringsaftrek.

Wilt u meer informatie of het financieren van uw bedrijfswagen of persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Profix Schadeherstel & Autoservice - Wagen