APK en onderhoud

Uw bedrijfswagen verdient de juiste zorg

Een van de belangrijkste diensten die we aanbieden is de APK-keuring. Deze keuring is verplicht in Europa en moet jaarlijks worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw auto voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Onze ervaren technici voeren deze keuring snel en efficiënt uit, zodat u weer veilig de weg op kunt.

Het is van groot belang om uw auto regelmatig te laten controleren en onderhouden, niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor het behoud van de levensduur van uw auto. Bij Profix Autoservice begrijpen we dit en bieden we daarom verschillende diensten aan om uw auto in optimale staat te houden.

Naast de APK-keuring bieden we ook andere diensten aan om uw auto in topconditie te houden. Zo kunt u bij ons terecht voor airco-service om uw airconditioning te laten controleren en eventueel bij te vullen, zodat u in de zomer lekker koel kunt rijden. Ook bieden we bandenservice aan om uw banden te controleren op slijtage en indien nodig te vervangen.

Profix Schadeherstel - Velgen repareren

Wilt u een APK laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op via bedrijfswagens@profix-goor.nl of bel naar 0547 - 26 27 99.

Veelgestelde vragen APK

Op uw APK-bewijs staat een geldigheidsduur vermeld. De auto moet voor deze datum opnieuw gekeurd zijn.

Bij een APK wordt uw auto gecontroleerd op een aantal aspecten die te maken hebben met de rijveiligheid en het milieu. Hierdoor zijn de auto’s in Nederland veiliger en kan er meer grip worden gehouden op de uitstoot van schadelijke stoffen.
Op het gebied van verkeersveiligheid wordt uw auto gecontroleerd op de volgende onderdelen: banden, carrosserie, remmen schokdempers, stuurinrichting, verlichting en wielophanging Daarnaast wordt uw auto bij een APK gecontroleerd op de uitstoot van schadelijke stoffen en wordt er gecheckt of onderdelen zoals de katalysator en het roetfilter aanwezig zijn.
Als uw auto wordt afgekeurd, dan heeft u een termijn om uw auto te laten repareren. Na de reparatie kan uw auto worden herkeurd op de punten die eerder als onvoldoende werden beoordeeld.
Nee. Het is niet toegestaan om de weg op te gaan met een verlopen APK. U mag enkel met de auto naar een plek rijden om uw auto te laten keuren.
Een APK duurt gemiddeld 45 minuten.

Veelgestelde vragen onderhoud

Door uw auto geregeld te laten onderhouden verhoogt u de verkeersveiligheid van het voertuig. Daarnaast draagt onderhoud positief bij aan de levensduur van uw auto.

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden een aantal auto-onderdelen gecontroleerd. Denk hierbij aan de verlichting, de remmen, de accu en de vloeistoffen. Daarnaast wordt de olie bijgevuld en eventueel de olie/luchtfilter vervangen.

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden de belangrijkste onderdelen van uw auto nagelopen. Kleine gebreken kunnen worden ontdekt en verholpen. Hierdoor kunnen hoge reparatiekosten worden voorkomen.

Daarnaast wordt uw auto bij een APK gecontroleerd op de uitstoot van schadelijke stoffen en wordt er gecheckt of onderdelen zoals de katalysator en het roetfilter aanwezig zijn.

De invulling van een grote onderhoudsbeurt verloopt via het onderhoudsboekje van uw auto. In dit boekje staat beschreven welke onderdelen moeten worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.

In principe iedere twee jaar. Mocht u veel kilometers maken dan is het verstandig om uw auto een onderhoudsbeurt te geven na 30.000 kilometer.

Flinc-EV Cenntro Logistar 260

Elektrische bedrijfswagen kopen of leasen? Ontdek onze nieuwe bedrijfswagen.